Мало Црниће
page-template-default,page,page-id-21063,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Мало Црниће

ВОДЕНИЦА МИРОСЛАВА СТАНИМИРОВИЋА У ЦРЉЕНЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1997) У атару села Црљенац, на потезу Селиште, налази се воденица у народу позната као „Јосина воденица“. Подигнута ...

КУЋА СТАМЕНКЕ ЖИВКОВИЋ У МАЛОМ ГРАДИШТУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1986) У атару села Мало Градиште, у засеоку Кут, налази се стара кућа породице Живковић, саграђена у другој ...

МAНAСТИР БРAДAЧA

АРХЕОЛОШКО НАЛАЗИШТЕ (1984) Комплекс манастира Брадача се налази на шумовитим обронцима брда Кожух у долини Брадачког потока, скрајнут од главних ...

МАНАСТИР ЗАОВА – ЦРКВА СВЕТИХ АРХИСТРАТИГА МИХАИЛА И ГАВРИЛА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1982) Црква Светих архистратига Михаила и Гаврила, у народну познатија као Заова, током своје историје више пута је ...

РИМСКО УТВРЂЕЊЕ КАЛИШТЕ

АРХЕОЛОШКО НАЛАЗИШТЕ (1982) Римско утврђење Калиште се налази на благо узвишеном потезу Градац, уз десну обалу реке Витовнице, на крајњем ...

ЦРКВА СВЕТИХ ПЕТОЗАРНИХ МУЧЕНИКА У СМОЉИНЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1975/1983) Црква Светих Петозарних мученика у Смољинцу подигнута је 1847. године на темељима старије цркве. О години градње, ...

ЦРКВА СВЕТОГ ИГЊАТИЈА БОГОНОСЦА У МАЛОМ ЦРНИЋУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1984) Црква Светог Игњатија Богоносца у Малом Црнићу подигнута је 1892. године заслугом индустријалца Антона И. Бајлонија, о ...

ЦРКВА СВЕТОГ ПРЕОБРАЖЕЊА У ШАПИНАМА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1969/1990) Црква Светог Преображења у Шапинама подигнута је у центру села крајем пете деценије XIX века. У основи ...

ЦРКВА СВЕТОГ ТОМЕ У БОЖЕВЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1986) Црква Светог Томе у Божевцу подигнута је 1890/93. године у центру села, по пројекту архитекте Светозара Ивачковића ...