Разно
page-template-default,page,page-id-20766,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ЈЕ ОБЈАВИЛО РЕЗУЛТАТЕ КОНКУРСА ЗА РАДОВЕ У 2021. ГОДИНИ

Министарство културе и информисања Републике Србије објавило је на својој интернет страници средином маја резултате конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области културног наслеђа ...

ПРОМОЦИЈА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА ПОДУНАВСКОГ И БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА НА ПЛАТФОРМИ GOOGLE ARTS AND CULTURE

Министарство културе и информисања Србије почело је онлајн представљање културног наслеђа Србије na платформи Google Arts and Culture. Од укупно седам изложби, колико је постављено, ...

ОБЈАВЉЕНИ СУ РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

Министарство културе и информисања Републике Србије објавило је крајем маја месеца на својој интернет страници резултате конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области културног ...

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу препорука Владе Републике Србије, због проглашене пандемије корона вируса (covid-19) и уведеног ванредног стања на територији целе државе, Регионални завод за заштиту споменика ...

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ ОДРЖАНА ЈЕ УЗ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЗАШТИТЕ И ДОДЕЛУ НАГРАДА И ПРИЗНАЊА

У понедељак 24. фебруара 2020. године у Народној библиотеци Србије у Београду свечано је обележен Дан Друштва конзерватора Србије у присуству великог броја редовних, почасних ...

ТРИБИНА „СМЕДЕРЕВСКА ТВРЂАВА ОД ПРЕСТОНОГ ГРАДА ДО СВЕТСКЕ БАШТИНЕ“

У Концертној дворани Центра за културу Смедерево у уторак 25. фебруара 2020. године са почетком у 19 часова биће одржана трибина Смедревска тврђава од престоног града ...

ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ РАСХОДОВАНИХ ПОЛОВНИХ ВОЗИЛА

Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево je у складу са Одлуком Управног одбора број 34/1-2020 од 15.01.2020. године објавио оглас за продају два расходована ...

АРХИПАСТИРСКА ГРАМАТА ДОДЕЉЕНА ЗАВОДУ ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ ДВА ВЕКА ОД ИЗГРАДЊЕ ЦРКВЕ СВ. АРХАНЂЕЛА У ПОЖАРЕВЦУ

На црквени празник Сабора св. архангела Гаврила у Пожаревцу је 26. јула 2019. године обележено два века од изградње цркве Светих арханђела и тим поводом ...

РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ – КЊАЖЕВАЦ 2019.

У Књажевцу је од 6. до 8. јуна 2019. године одржана Редовна годишња скупштина Друштва конзерватора Србије са конференцијом на тему „Шта крију мали градови?“ ...

ЗАВРШЕНИ РЕСТАУРАТОРСКИ РАДОВИ НА КУЛТУРНИМ ДОБРИМА НА ДУНАВУ ПРИВУКЛИ СУ КОНЗЕРВАТОРЕ СРБИЈЕ И СЛОВЕНИЈЕ ДА ИХ ПОСЕТЕ

У Великом Градишту је 28. и 29. маја 2019. године одржан стручни скуп коме су присуствовале колеге конзерватори из Републике Србије и Републике Словеније и ...

ИКОНЕ УРОША ПРЕДИЋА ВРАЋЕНЕ СУ У ТОДИЋЕВУ ЦРКВУ НАКОН РЕСТАУРАЦИЈЕ

Недавно су из Галерије Матице српске у Новом Саду, са рестаурације која је реализована у периоду 2017-2019. године, враћене три покретне иконе Уроша Предића које ...

МИНИСТАРСТВO КУЛТУРЕ ОБЈАВИЛО ЈЕ РЕЗУЛТАТЕ КОНКУРСА ЗА 2019. ГОДИНУ

Крајем априла текуће године Министарство културе и информисања Републике Србије је на својој интернет страници објавило резултате више конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из ...

У ТОКУ ЈЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ПАРТЕРНОГ УРЕЂЕЊА РАМСКЕ ТВРЂАВЕ

Крајем марта 2019. године започели су радови на уређењу простора Тврђаве Рам, споменикa културе од великог значаја за Републику Србију. Поред партерног уређења унутрашњег простора ...

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ И ВАНРЕДНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ДКС

У Народној библиотеци Србије у Београду је 22. фебруара 2019. године обележен Дан Друштва конзерватора Србије. Свечаности су поред великог броја чланова Друштва и запослених ...

МИНИСТАРСТВO КУЛТУРЕ ОБЈАВИЛО ЈЕ РЕЗУЛТАТЕ КОНКУРСА ЗА 2018. ГОДИНУ

Министарство културе и информисања Републике Србије објавило је 9. маја 2018. године на својој интернет страници резултате конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области ...

СКЛОПЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИСТРАЖИВАЊА И ОБНОВЕ МЕМОРИЈАЛА У 2018. ГОДИНИ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево склопили су  20.3.2018. године уговоре о финансирању ...

1958-2018 ШЕЗДЕСЕТ ГОДИНА ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ

У свечаној сали Народне библиотеке Србије у Београду обележен је шездесету годину за редом Дан Друштва конзерватора Србије. Овим поводом додељене су награде истакнутим члановима ...

ТРИБИНА О ЈАВНИМ ПРОСТОРИМА У ГРАДУ У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕГИОНАЛНОГ ЗАВОДА И ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ

У Концертној дворани Центра за културу Смедерево у уторак 6. фебруара 2018. године са почетком у 19 часова биће одржана Трибина о јавним просторима у ...

Мир Божји, Христос се роди!

Срећан Божић и све најбоље у Новој 2018. години жели Вам колектив Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево ...

ЗАВРШЕНА ЈЕ САНАЦИЈА ФАСАДА ЛЕТЊИКОВЦА ОБРЕНОВИЋА НА ПЛАВИНЦУ КОД СМЕДЕРЕВА

Управа за заједничке послове републичких органа завршила је средином новембра реализацију пројекта санације свих фасада Летњиковца Обреновића на Плавинцу код Смедерева. Након санације степеништа у ...

УВИД У КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКУ БАШТИНУ ОПШТИНЕ ЖАБАРИ

Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево је током јула месеца текуће године спровео теренскa истраживањa културно-историјског наслеђа на територији општине Жабари, с посебним освртом ...

РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ – КЛАДОВО 2017.

У Кладову је 18. и 19. јуна 2017. године одржана редовна годишња скупштина Друштва конзерватора Србије са посебним освртом на представљање пројеката које служба заштите ...

ЗАВРШЕНА ЈЕ САНАЦИЈА СТЕПЕНИШТА ЛЕТЊИКОВЦА ОБРЕНОВИЋА НА ПЛАВИНЦУ КОД СМЕДЕРЕВА

Управа за заједничке послове републичких органа, као орган који обавља послове одржавања и прописује начин коришћења непокретности за репрезентативне потребе Републике Србије, завршила је санацију ...

РОДНА КУЋА ЈОВАНА ШЕРБАНОВИЋА У ЛАЗНИЦИ ПОСТАЛА ЛЕГАТ ЗАВИЧАЈНОГ МУЗЕЈА ХОМОЉА

У Жагубици је крајем априла потписан уговор о оснивању Легата Јована Шербановића између породице Шербановић и Завичајног музеја Хомоља. Предмет легата био је споменик културе ...