Велико Градиште
page-template-default,page,page-id-21053,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Велико Градиште

АРХЕОЛОШКИ ЛОКАЛИТЕТ ОСТРОВО

АРХЕОЛОШКО НАЛАЗИШТЕ (1966) На великој дунавској ади 5 km западно од Великог Градишта и 1,5 km североисточно од данашњег села ...

ВОДЕНИЦА ВОЈИСЛАВА СТЕФАНОВИЋА У СЕЛУ КУСИЋУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1986) Водeницa Војислава Стефановића налази се на реци Пeк у aтaру сeлa Кусићe звaном Доњe врбe. Сaгрaђeнa je ...

ЗГРАДА СТАРОГ НАЧЕЛСТВА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1981) На западном ободу простора који је некада вероватно обухватао антички Pincum, близу обале Дунава, на тадашњем Житном ...

КОМПЛЕКС МАНАСТИРА НИМНИК

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1981) Мaнaстир Нимник са црквом посвећеном Преносу моштију Светог Николе нaлaзи сe изван насеља, у живописном окружењу хрaстове ...

КОМПЛЕКС СТАРЕ ЕЛЕКТРАНЕ НА РЕЦИ ПЕК У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1983) Комплекс Старе електране је изграђен у периоду 1909-1914. године. По редоследу изградње, ово је била тринаеста електрана ...

РАМСКА ТВРЂАВА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1948) Велики значај (1979) Рамска тврђава се налази на месту где ток Дунава скреће на север и прави ...

РИМСКО УТВРЂЕЊЕ ЛЕДЕРАТА

АРХЕОЛОШКО НАЛАЗИШТЕ (1986) Велики значај (1987) Ток Дунава код Рама скреће на север и прави велику окуку, заобилазећи стеновите и ...

РИМСКО УТВРЂЕЊЕ ПИНКУМ

АРХЕОЛОШКО НАЛАЗИШТЕ (1966) Уз леву обалу Пека у зони ушћа у Дунав, налазе се остаци римског утврђења и мањег насеља ...

СТАРА КУЋА СВЕТОМИРА МИЛАДИНОВИЋА У СЕЛУ ОСТРОВО

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1986) Кућa je подигнута у цeнтру сeлa Островa у првоj половини XIX вeкa. Налази се на равном терену, ...

ТРГ БОРИСА КИДРИЧА, ПАРК, УЛИЦА МАРШАЛА ТИТА И ТРГ МЛАДЕНА МИЛОРАДОВИЋА У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

ПРОСТОРНА, КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКА ЦЕЛИНА (1986) У смислу трајања простора, који је кроз време стално насељен људима, континуитет постојања Великог Градишта може ...

ЦРКВА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1981) Црква Светог архангела Гаврила у Великом Градишту подигнута је у периоду од 1852-1854. године, на месту старије ...

ЦРКВА СВЕТОГ НИКОЛЕ У КИСИЉЕВУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1983) Црква Светог Николе у Кисиљеву представља један од ретких објеката од набоја сачуваних у Србији. Саграђена је ...