НАСТАВАК РАДОВА НА ОБНОВИ ЈЕЗАВСКОГ БЕДЕМА СМЕДЕРЕВСКЕ ТВРЂАВЕ

Кoнзерваторско-рестаураторски радови на Језавском бедему Смедеревске тврђаве представљају наставак радова који су извођени претходне године, а који се реализују у оквиру Главног пројекта обнове Језавског бедема од куле 7 до куле 10 Смедеревске тврђаве. Радови су извођени на делу бедема између куле 8 и куле 9. Реализовани су у периоду од 2. септембра до 13. новембра 2013. године. Извођење радова обухватило је конзервацију, санацију и обнову Језавског бедема у дужини од 39,90 м и то: конзервацију и санацију очуваних и потпуну обнову недостајућих делова бедема у дужини од 15,50 м; конзервацију, санацију и делимичну обнову бедема у дужини од 24,40 м  као и завршетак радова преосталих из претходне године.

Средства за извођење радова обезбедили су Министраство културе и информисања Републике Србије и Град Смедерево.