Жабари
page-template-default,page,page-id-21055,bridge-core-2.4,translatepress-en_GB,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Жабари

ОСНОВНА ШКОЛА И КУЋА СА ТРЕМОМ У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ У ВИТЕЖЕВУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1987) Основна школа у Витежеву основана је 1894. године и прве године је радила у приватној кући. Наредне ...

РОДНА КУЋА ВОЈИСЛАВА ИЛИЋА – МЛАЂЕГ У ОРЕОВИЦИ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1982) Војислав Илић – Млађи (1877-1944) био је један од најпознатијих и најчитанијих српских песника у периоду између ...

СТАРА КУЋА ДИМИТРИЈА ПАУНОВИЋА У СЕЛУ ВИТЕЖЕВУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1985) Кућа брвнара Димитрија Пауновића налази се у селу Витежеву, на благом узвишењу недалеко од центра села. Нема ...

ЦРКВА БРВНАРА РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ЧЕТЕРЕЖУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1982) Стара црква брвнара у селу Четереже подигнута је 1805. године и убраја се у најстарије храмове овог ...

ЦРКВА РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ЧЕТЕРЕЖУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1982) Црква Рођења пресвете Богородице у Четережу саграђена је 1854. године поред старе цркве брвнаре с почетка XIX ...

ЦРКВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У ПОРОДИНУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1987) Црква Свете Петке у Породину подигнута је у периоду од 1869. до 1872. године и налази се ...

ЦРКВА СВЕТОГ ВАЗНЕСЕЊА У ЖАБАРИМА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1985) Црква Светог Вазнесења у Жабарима подигнута је 1874. године у центру насеља, близу пута Пожаревац - Свилајнац ...

ЦРКВА СВЕТОГ ИЛИЈЕ У СИМИЋЕВУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1987) Црква Светог Илије у Симићеву саграђена је 1901. године у центру села, према пројекту Министарствa грађевина. Изведена ...

ЦРКВА СВЕТОГ НИКОЛЕ У АЛЕКСАНДРОВЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1985) Црква Светог Николе у Александровцу подигнута је 1884. године у центру села. У основи је једнобродна грађевина ...

ЦРКВА УСПЕЊА БОГОРОДИЧИНОГ У ОРЕОВИЦИ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1982) Цркву Успења пресвете Богородице у селу Ореовица саградио је 1821. године Стеван Марковић, трговац из Ореовице и ...