СМЕДЕРЕВО мали водич кроз културну баштину
post-template-default,single,single-post,postid-20695,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-20695

Група аутора СМЕДЕРЕВО мали водич кроз културну баштину Смедерево 2007 Издавач: Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево Друго измењено издање Тираж: 1000 Формат: 20 cm Број страна: 48 страна Писмо: ћирилица Повез: броширан Ово двојезично, српско-енглеско издање о културној баштини Смедерева покушај је приближавања наслеђа смедеревског краја широј читалачкој публици. Аутори су  стручни сарадници Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево и осим основних информација о сваком појединачном културном добру у граду, указали су и на значај грађевина из периода обнове града након експлозије 1941. године, као и на виле и летњиковце као специфичност овог краја, народно градитељство и индустријско наслеђе Смедерева.