ЗАВРШЕНИ СУ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ И РЕКОНСТРУКЦИЈИ СПОМЕН ЧЕСМЕ У ЛАЗНИЦИ

Током априла и маја месеца у селу Лазница код Жагубице изведена је санација и реконструкција Спомен чесме умрлим и погинулим у ратовима 1912-1918 и 1941-1945. године, према пројекту Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево из 2015. године.

Обимни радови су изведени на демонтажи и поновном изливању чесме што је подразумевало скидање отиска са три спомен плоче на чесми и израду нових,  демонтажу и изградњу каменог потпорног зида и уређењу и поплочању платоа гранитном коцком. Захваљујући доброј сарадњи са стручним службама општине Жагубица које су обавиле све радове на водоводној инсталацији, радови на санацији одвијали су се несметано и у планираним роковима.

Радове на санацији чесме изводила је фирма GR „Hidro com“ из Смедерева, а укупна вредност изведених радова била је 1.267.285,50 динара без ПДВ-а, односно 1.520.742,60 са ПДВ-ом. Средства за реализацију пројекта обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања РС, Сектор за борачко-инвалидску заштиту.

В.М.