1958-2018 ШЕЗДЕСЕТ ГОДИНА ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20282
post-template-default,single,single-post,postid-20282,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

1958-2018 ШЕЗДЕСЕТ ГОДИНА ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ

У свечаној сали Народне библиотеке Србије у Београду обележен је шездесету годину за редом Дан Друштва конзерватора Србије. Овим поводом додељене су награде истакнутим члановима Друштва, као и захвалнице сектору за културно наслеђе Министарства културе и информисања РС, заводима за заштиту споменика културе Србије и академским установама које образују кадрове за рад на заштити културног наслеђа. Скуп је отворила Данијела Ванушић, помоћник министра културе за заштиту културног наслеђа.

Друштво конзерватора Србије је 2018. године Велику награду Друштва доделило дугогодишњем директору Покрајинског завода за заштиту споменика културе Петроварадин Зорану Вапи, дипл.инж.грађевине, док су Годишње награде добили архитекта др Марина Павловић за монографију о архитекти Николи Несторовићу и Лабораторија за испитивање материјала Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду за успешну реализацију пројекта „Школа испитивања материјала у културном наслеђу“. Секција архитеката ДКС је ове године награду Златна мистрија из Фонда професора Милорада Димитријевића доделила др Ненаду Шекуларцу, ванредном професору Архитектонског факултета Универзитета у Београду за „Пројекат реконструкције Камбанског пирга – звонаре у манастиру Хиландар“.

У оквиру свечаности представљени су нови број „Гласника ДКС“ и приручник Немање Смичикласа „Мозаици на археолошким налазиштима и музејима: препоруке за праћење и одржавање“ а затим је уследила видео презентација радова на заштити и презентацији непокретног културног наслеђа у 2017. години коју су припремили сви заводи.

В.М.

23.2.2018.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.