ЦРКВА БРВНАРА У СЕЛЕВЦУ

др М. Цуњак, Ј. Поповић-Русимовић, В. Мркић

Формат: 21 cm

Број страна: 112 страна

Писмо: ћирилица

Повез: мек, броширан

Црква брвнара у Селевцу код Смедеревске Паланке једна је од пет сачуваних цркава брвнара на територији Подунавског округа. Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево је током 2004-2006. године изводио конзерваторско-рестаураторске радове на цркви и у циљу презентације публиковао популарну монографију у којој су обрађени историја, археологија, архитектура и иконопис овог споменика културе од великог значаја. Аутори текстова су стручни сарадници Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево који су учествовали у радовима на овом споменику. Јасмина Поповић-Русимовић као аутор и руководилац пројекта санације награђена је исте године „Златном мистријом“ – стручним признањем Друштва конзерватора Србије.