ЦРКВА СВЕТОГ ВАЗНЕСЕЊА У ГОЛОБОКУ

Црква Светог Вазнесења у Голобоку подигнута је 1894. године и налази се у центру села.

У основи је једнобродна грађевина просторно подељена на наос, на који се на источној страни надовезује једноделни олтарски простор, а на западу припрата са галеријом над којом је изведен звоник. Скромну фасадну декорацију чине наглашена профилација кровних венаца и узане архиволте изнад прозорских отвора и портала. На западној фасади са обе стране портала налази се по једна ниша, са сликаном представом Вазнесења и Свете Тројице.

Олтарски простор од наоса одваја иконостас изведен у класицистичком духу са применом барокних детаља. Иконе су рађене техником уља на платну и дело су непознатог мајстора.

Црква Светог Вазнесења у Голобоку поседује и неколико покретних икона, богослужбених предмета и књига из XIX века.

У порти је 1923. године у знак сећања на хероје из Голобока пале у ослободилачким ратовима 1912-1918. године постављен споменик од белог мермера, са именима ратника.