ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ У СМЕДЕРЕВУ 2003-2007

Дејан Радовановић

Формат: 20,5 х 29,5 cm

Број страна: 16 страна

Писмо: ћирилица

Повез: мек, броширан

Овом брошуром Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево обележио је петогодишњицу манифестације Дани европске баштине, која се у Смедереву, као и у Србији одржава од 2003. године. Завод који је од самог почетка био координатор манифестације у Смедереву, овом публикацијом је презентовао своје активности и програме за сваку годину појединачно. Велики број фотографија верно дочарава атмосферу која је пратила све програме током ових пет година, а такође приказују Дане европске баштине као манифестацију која је у Смедереву привукли ширу јавност и били веома посећена и популарна међу младима и децом школског узраста. Циљ Завода био је да овом публикацијом утиче на свест појединаца и институција о потреби сталне заштите културног и природног наслеђа.