ГЕОДЕТСКО СНИМАЊЕ СТАРОГ ГРОБЉА У СМЕДЕРЕВУ

Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево је током 2013. године спровео геодетско снимање Старог гробља у Смедереву у оквиру реализације програма „Ревизија Решења  о стављању под заштиту цркве Успења Богородичина у Смедереву – на гробљу“.

Ревизија постојећег решења обухватила је израду савременог правног акта усклађеног са важећом законском регулативом и израду геодетске подлоге неопходне за прецизно маркирање гробова и касније планирање уређења Старог гробља. Геодетско снимање и израду документације извела је Самостална геодетска делатност „ГЕО-ДАТА“ из Смедерева, а програм је реализован од јула до новембра 2013.године.

Финансијска средства обезбедили су Град Смедерево и Министарство културе и информисања Републике Србије.