„ИНДУСТРИЈСКО И ТЕХНИЧКО НАСЛЕЂЕ СРБИЈЕ“
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20471
post-template-default,single,single-post,postid-20471,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

„ИНДУСТРИЈСКО И ТЕХНИЧКО НАСЛЕЂЕ СРБИЈЕ“

У Смедереву ће у периоду од 2. до 5. октобра 2014. године бити одржана конзерваторска радионица под називом „Индустријско и техничко наслеђе Србије“.

У организацији Друштва конзерватора Србије и Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево овај четвородневни скуп је замишљен тако да након излагања конзерватора различитих струка који се баве истраживањем и заштитом индустријског наслеђа у својим срединама, фокус буде на стручним радионицама. Практични рад одвијаће се у оквиру комплекса Старе железаре, где ће учесници организовани у радне тимове обављати различите задатке у циљу израде адекватне документације. Уз радни део планирано је и упознавање учесника са индустријским наслеђем Смедерева (обилазак зграде Монопола дувана, Монопола соли, Силоса и подрума Виноградарске задруге), а за суботу 4. октобар планиран је одлазак у Мало Црниће и обилазак Бајлонијевог млина.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.