ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ТВРЂАВЕ РАМ

У склопу Генералног програма истраживања, заштите и презентације Тврђаве Рам, у периоду од 21.10. до 19.11. 2013. године обављени су „Инфраструктурни радови на уређењу Тврђаве Рам – уређење терена, израда надстрешнице око Донжон куле ради безбедности посетилаца и постављање инфо-табле“. Радови су превасходно имали циљ да се простор унутар Тврђаве и у њеном непосредном окружењу обезбеди и уреди, како би посетиоцима пружио одговарајуће услове за обилазак и упознавање. Највећи обим послова је сконцентрисан на нивелисање површине терена, уклањање крупног растиња и прикупљање камена. Носилац послова је био Републички завод за заштиту споменика културе Београд, а Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево је вршио археолошки надзор током извођења радова.

Средства за спровођење наведених послова обезбедио је Сектор за туризам Министарства привреде Републике Србије.