ИЗЛОЖБА „СРПСКА РЕВОЛУЦИЈА И СТВАРАЊЕ МОДЕРНЕ СРПСКЕ ДРЖАВЕ 1804-1878“
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20383
post-template-default,single,single-post,postid-20383,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ИЗЛОЖБА „СРПСКА РЕВОЛУЦИЈА И СТВАРАЊЕ МОДЕРНЕ СРПСКЕ ДРЖАВЕ 1804-1878“

У четвртак 21. јануара 2016. године у холу Центра за културу Смедерево отворена је изложба под називом „Српска револуција и стварање модерне српске државе 1804-1878“.

Изложбу Секције фотографа Друштва конзерватора Србије приредио је Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево у оквиру 27. Светосавских свечаности. Посетиоцима су се на отварању у име аутора и организатора изложбе обратили Снежана Јејић, председник Друштва конзерватора, Снежана Неговановић, председник Секције фотографа и Дејан Радовановић, в.д. директора Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево.

Изложбу чини педесет и седам паноа на којима је приказано преко две стотине фотографија личности, грађевина и меморијала везаних за период обнове српске државности и стварање модерних институција у Србији. Поред фотографија чији су аутори чланови Секције фотографа, приказане су и фотографије из фототеке других установа и институција попут Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије и појединих завода за заштиту споменика културе.

У холу Центра за културу изложба се може погледати до 11. фебруара 2016. године.

 

22.1.2016.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.