КЊИГА У СПОМЕН НА ПАЛЕ РАТНИКЕ СМЕДЕРЕВСКОГ КРАЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У суботу 24.1.2015. године у Музеју у Смедереву одржана је промоција књиге Аните Марковић У спомен на Велики рат. Повод за истраживање меморијала везаних за Први светски рат и објављивање ове књиге било је обележавање стогодишњице од почетка Великог рата, док је промоција одржана у склопу двадесет и шестих Смедеревских светосавских свечаности.

У организацији Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево заинтересованим посетиоцима обратили су се у име издавача уредник Верољуб Ранковић,  рецензент мр Снежана Цветковић и МА Ненад Лајбеншпергер историчар, као и аутор Анита Марковић. Након представљања књиге, уредник и ауторка су заинтересованим посетиоцима одговарали на питања и сугестије.

Краћи музички програм на промоцији извели су ученици музичке школе „Коста Манојловић“ из Смедерева.

(фотографије Н.Живановић)