КУЛТУРА НА ДАР – Кампања за промоцију културне баштине у Србији

Друштво за академски развој већ четврту годину заредом реализује кампању под називом „Култура на дар“ која за циљ има очување и промоцију културног наслеђа у Србији. У оквуру кампање која ће трајати од 1.септембра до 1.новембра 2016.године, организован је конкурс за фотографију или филм у трајању до 3 минута којим се промовише наша културна баштина.

Идеја оваквог вида кампање је заинтересовати што већи број људи да сними кратак филм о свом омиљеном културном добру чиме би се указало на важност опредељења да право на културу и културно наслеђе имају сви грађани. Циљ кампање је путем промоције указати на вредност културног добра и значај очувања културне баштине за будуће генерације.

Кампања је у периоду 2013-2015.године окупила 132 аутора који су снимили 71 филм у категоријама: Места, Људи, Догађаји.

Конкурс је отворен за пријаве, а на следећим линковима се можете упознати са пропозицијама или се пријавити за учешће на конкурсу: