МИНИСТАРСТВO КУЛТУРЕ ОБЈАВИЛО ЈЕ РЕЗУЛТАТЕ КОНКУРСА ЗА 2019. ГОДИНУ

Крајем априла текуће године Министарство културе и информисања Републике Србије је на својој интернет страници објавило резултате више конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области културног наслеђа у Републици Србији у 2019. годину.

На Конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката из области дигитализације културног наслеђа и савременог стваралаштва за 2019. годину Регионалном заводу за заштиту споменика културе Смедерево опредељена су средства за Набавку опреме и програмских пакета за дигитализацију и управљање дигитализованом грађом непокретних културуних добара, док је на Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката из области археолошког наслеђа подржан пројекат Пете фазе систематских археолошких истраживања Тврђаве Рам у оквиру реализације Главног пројекта обнове Тврђаве Рам.

Радови на санацији и конзервацији куле 11 Смедеревске тврђаве ове године неће бити настављени јер Министарство културе РС финансијски није подржало Пројекат конзерваторско-рестаураторских радова на санацији и конзервацији надземног дела куле 11 Смедеревске тврђаве.

Резултати конкурса могу се погледати на интернет страници Министарства културе: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi

30.4.2019.                                                                                                                                                                                          В.М.