МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ РС ОПРЕДЕЛИЛО СРЕДСТВА ЗА РАДОВЕ У 2015. ГОДИНИ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20429
post-template-default,single,single-post,postid-20429,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ РС ОПРЕДЕЛИЛО СРЕДСТВА ЗА РАДОВЕ У 2015. ГОДИНИ

На основу јавног конкурса Министарства културе и информисања РС расписаног 2. фебруара 2015. године, Министар културе и информисања донео је 16.4.2015. године Решење о додели средстава за суфинансирање пројеката у области заштите, очувања и презентације непокретног културног наслеђа којим се Регионалном заводу за заштиту споменика културе Смедерево опредељују средства за „Реализацију Главног пројекта обнове Језавског бедема између Куле 7 и Куле 10 Смедеревске тврђаве – наставак радова на обнови Језавског бедема“ у износу од 21.530.000,00 динара, док је Решењем о додели средстава у области заштите, очувања и презентације археолошког наслеђа за пројекат „Део систематских археолошких истраживања Рамске тврђаве у оквиру реализације Главног пројекта обнове Рамске тврђаве опредељено 260.000,00 динара. Истеком законског рока за жалбу Решења о додели средстава су постала правоснажна, након чега су министар Иван Тасовац и директор Регионалног завода Верољуб Ранковић потписали уговоре о реализацији пројеката.

Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево покренуо је 3.6.2015. године отворени поступак за доделу јавне набавке радова „Реализацију Главног пројекта обнове Језавског бедема између Куле 7 и Куле 10 Смедеревске тврђаве – наставак радова на обнови Језавског бедема“, а рок за подношење и отварање понуда је 6.7.2015. године када ће бити познати резултати јавне набавке.

У 2015. години кoнзерваторско-рестаураторски радови на Језавском бедему Смедеревске тврђаве биће извођени на деоници бедема од куле 9 до куле 10 и у њиховом финансирању поред Министарства културе и информисања РС учествоваће и Град Смедерево у износу од 2 000 000,00 динара.

Финансијска средства опредељена за део систематских археолошких истраживања Рамске тврђаве у износу од 260.000,00 динара биће реализована када започне реализација Главног пројекта обнове Рамске тврђаве у организацији Турске агенције за сарадњу и координацију „ТИКА“.

18.6.2015.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.