ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ПАДА СМЕДЕРЕВА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20409
post-template-default,single,single-post,postid-20409,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ПАДА СМЕДЕРЕВА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У понедељак  12. октобра 2015. године у Музеју у Смедереву одржана је трибина под насловом СТО ГОДИНА ОД СТРАДАЊА И ОКУПАЦИЈЕ СМЕДЕРЕВА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ 1915 – 2015.

На трибини су говорили: Мирослав Лазић,историчар и комуниколог, виши кустос Музеја у Смедереву, Дејан Радовановић, археолог, саветник Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево и мр Снежана Цветковић, историчарка уметности, виши кустос Музеја у Смедереву.
Трибина је одржана у организацији Музеја у Смедереву, Удружења потомака ратника 1912 – 1918. Смедерево и Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево. У име једног од организатора  трибину је водио Васо Бојчић, председник Удружења потомака ратника 1912 – 1918 Смедерево. Говорило се о великој Макензеновој офанзиви на Србију, страдању Смедерева и његовог становништва, отпору српске војске као и разарању тврђаве, града и околине. Трибини је присуствовао велики број поштовалаца и смедереваца свих генерација.

ФОТО: Зоран Вукашиновић

14.10.2015.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.