ОКОНЧАНА ЈЕ РЕСТАУРАЦИЈА СПОМЕНИКА НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У СМЕДЕРЕВУ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20387
post-template-default,single,single-post,postid-20387,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ОКОНЧАНА ЈЕ РЕСТАУРАЦИЈА СПОМЕНИКА НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У СМЕДЕРЕВУ

Пријемом радова 19.1.2016. године окончани су радови на санацији, рестаурацији и конзервацији Споменика изгинулих војних обвезника из Смедерева у рату од 1914-1919. године на Тргу Републике у Смедереву.

Реализација Пројекта санације, рестаурације и конзервације Споменика изгинулих војних обвезника из Смедерева у рату 1914-1919. године на Тргу Републике у Смедереву била је подељена у две фазе. Прва фаза хитних радова реализована је почетком 2015. године и обухватила је рестаурацију скулпторалних делова споменика, замену порцеланске фотографије, дубинско чишћење и пломбирање оштећења на гранитном постољу и санацију спојница, док је друга фаза реализована крајем 2015. године и обухватила је бојење више од пет хиљада словних знакова, као и полирање, неутрализацију и заштиту гранитних површина.

Радови у оквиру друге фазе трајали су од 7.12.2015. године до 29.12.2015. године, а вредност радова износила је 319.170,00 динара.

Извођач радова прве и друге фазе било је Привредно друштво ДОО „Бајица“ из Смедерева, а инвеститор Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево. Финансијска средства за реализацију овог пројекта обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије – Сектор борачко-инвалидске заштите.

19.1.2016.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.