ПОТПИСАНА СУ ЈОШ ТРИ УГОВОРА О ФИНАНСИРАЊУ ИСТРАЖИВАЊА И РАДОВА НА МЕМОРИЈАЛИМА
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20350
post-template-default,single,single-post,postid-20350,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ПОТПИСАНА СУ ЈОШ ТРИ УГОВОРА О ФИНАНСИРАЊУ ИСТРАЖИВАЊА И РАДОВА НА МЕМОРИЈАЛИМА

На захтев Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево је у новембру 2016. године приступио потписивању још три уговора о финансирању делатности на војним мерморијалима са територије Подунавског и Браничевског округа.

Након успешне реализације Пројекта санације Споменика изгинулим и умрлим борцима у ратовима 1912-1920. варошице Сараорци, Регионалном заводу су ове године одобрена средства за још три пројекта, са роком реализације до октобра 2017. године. Програм се реализује на основу позива Министарства – Сектора борачко-инвалидскe заштите за радове на војним меморијалима и местима страдања у земљи и иностранству у 2016. години, који је објављен у октобру месецу 2015. године.

За реализацију „Пројекта рестаурације Споменика палим борцима у рату 1912-1919. године у Кисиљеву код Великог Градишта“ и „Пројекта санације и реконструкције  Спомен чесме умрлим и погинулим у ратовима 1912-1918. и 1941-1945. у Лазници код Жагубице“ Регионални завод ће у наредном периоду припремити тендерску документацију и расписати јавну набавку, док се трећи пројекат односи на претходна истраживања ратних меморијала и места страдања на територији општина Жабари и Мало Црниће.

30.11.2016.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.