ПОЗИВАМО ВАС НА ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕГИОНАЛНОГ ЗАВОДА

Изложба „Српска револуција и стварање модерне српске државе (1804 -1878)“ приређена је као допринос службе заштите непокретног културног наслеђа Србије обележавању великог јубилеја – 200 година од подизања Другог српског устанка и у циљу неговања сећања на период када се стварала модерна српска држава.

Изложбу чине фотографије и кратки текстови који на јасан и визуелно упечатљив начин приказују меморијална места Првог и Другог српског устанка, догађаје из времена српске револуције, као и подсећање на прве државне институције и низ најистакнутијих личности који су водили ка стварању и осамостаљивању модерне српске државе.

Друштво конзерватора Србије реализовало је ову изложба у сарадњи са Секцијом фотографа, док је у оквиру 27. Светосавских свечаности у Смедереву организатор изложбе Регионални завод за заштиту споменика културе  Смедерево.

Покровитељ изложбе је Град Смедерево.