РАДИОНИЦА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДКС НА ТЕМУ „ОПЕКА КАО ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ“

У организацији Секције архитеката ДКС и Друштва конзерватора Србије, у сарадњи са Грађевинским факултетом из Суботице, 4. и 5. септембра у Суботици је одржан  трећи по реду семинар и радионица под називом “Грађевински материјали и конзерваторско рестаураторски поступци “. Тема овогодишњег семинара била је опека као грађевински материјал.

Основна идеја пројекта је да се кроз низ семинара и радионица уз публиковање приручника, првенствено конзерваторима који се баве непокретним културним добрима омогући једноставан приступ информацијама о материјалима и методама које се примењују у процесу рада на најразличитијим локалитетима и објектима.

У раду радионице учествовало је тридесетак  конзерватора из целе Србије, међу којима су и конзерватори из Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево.