РАДОВИ НА САБОРНОМ ХРАМУ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У СМЕДЕРЕВУ

Српска православна црквена општина Смедерево је 15. октобра 2014. године започела радове на статичкој санацији звоника цркве Светог Георгија у Смедереву. Радови се изводе на основу „Идејног пројекта статичке санације звоника цркве Светог Георгија у Смедереву“ који је израдио Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево 2014. године.

Извођач радова је привредно друштво д.о.о. „Бајица“ из Смедерева, док стручни надзор обавља Горан Ивковић, дипломирани инжењер грађевине. С обзиром на то да се радови изводе на споменику културе, Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево обавља и конзерваторски надзор.

Статичка санација звоника цркве Светог Георгија финансира се средствима Црквене општине Смедерево.