РАДОВИ НА САНАЦИЈИ КАПЕЛЕ ДИНЕ МАНЧИЋА СЕ ПРИВОДЕ КРАЈУ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20290
post-template-default,single,single-post,postid-20290,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

РАДОВИ НА САНАЦИЈИ КАПЕЛЕ ДИНЕ МАНЧИЋА СЕ ПРИВОДЕ КРАЈУ

Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево је у последњем кварталу 2017. године започео извођење радова према Пројекту конструктивне санације и рестаурације фасада капеле Дине Манчића на Старом смедеревском гробљу у Смедереву, за чију реализацију су финансијска средства обезбеђена у буџету Града Смедерева.

За ову годину планирана је и реализована прва фаза радова која је обухватила статичку санацију куполе, рушење и презиђивање калоте куполе и израду армирано-бетонског прстена тамбура, замену комплетне кровне конструкције,  презиђивање растрешених венаца, израду шаблона и калупа за вучену и ливену пластику, санацију и малтерисање фасада тамбура, израду и уградњу осам нових дрвених прозора на тамбуру куполе, санацију камене сокле и замену дрвене надвратне греде армирано-бетонском. Планирано је да се све кровне површине покрију бакарним лимом као оригиналним кровним покривачем, што ће бити изведено у оквиру радова планираних за 2017. годину.

Радове на санацији и рестаурацији капеле Дине Манчића на Старом смедеревском гробљу изводи Привредно друштво за изградњу, обнављање и реконструкцију грађевинских објеката „КОТО“ д.о.о. из Београда као носилац посла и Привредно друштво „Бајица“ д.о.о. из Смедерева као члана групе.

19.12.2017.                                                                                                                                                      В.М.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.