РАДОВИ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈУ У ГОЛОБОКУ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20435
post-template-default,single,single-post,postid-20435,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

РАДОВИ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈУ У ГОЛОБОКУ

У суботу 16.5.2015. године започети су радови на санацији спомен обележја у Голобоку (општинa Смедеревска Паланка). Споменик се налази у порти цркве Вазнесења Христовог, а подигли су га захвални Голобочани 1923. године у знак сећања на мештане страдале у Балканским и Првом светском рату. Подигнут је поред гроба шеснаесторице незнаних јунака палих у борбама за одбрану Голобока 15. октобра 1915. године. Пројектом је предвиђена демонтажа мермерних плоча са споменика, њихово чишћење и санација оштећења, презиђивање језгра споменика, израда недостајућих елемената, облагање опсега гроба мерменим плочама и попуњавање ризлом, партерно уређење око споменика, израда стазе, као и опремање непосредног окружења урбаним мобилијаром.

Инвеститор радова је Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево, а финансијска средства је обезбедило Министарство рада, запошљавања и социјалне политике. Вредност радова је 1.177.943,75 динара (односно 1.413.532,50 динара са ПДВ-ом), а извођач радова је грађевинска радња „Hidro com“ из Смедерева.

Рок за завршетак радова је четрдесет радних дана.

18.5.2015.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.