РАМСКА ТВРЂАВА – РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА АРХЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА У 2015. ГОДИНИ

У организацији Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево започела су у понедељак 30.11.2015. године археолошка ископавања средњевековне Рамске тврђаве на Дунаву. Радови се изводе према пројекту: „Део систематских археолошких истраживања Рамске тврђаве“ који је израдио Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево 2015. године, а у оквиру реализације Главног пројекта обнове Рамске тврђаве.

Предвиђена вредност радова износила је 260.000,00 динара које је Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево обезбедио путем конкурса Министарства културе и информисања за финансирање или суфинансирање пројеката из области културног наслеђа у Републици Србији у 2015. години.

Радове изводи Привредно друштво ДОО „Бајица“ из Смедерева, а вредност радова је 168.067,00 динара (са ПДВ-ом).

Рок за завршетак радова је 15 радних дана.