REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA KONZERVATORA SRBIJE – SIROGOJNO 2016.

U Sirogojnu je ovog vikenda održana dvodnevna redovna godišnja skupština Društva konzervatora Srbije. U petak 10. juna na dnevnom redu su bile skupštinske teme, dok su drugog dana bila organizovana stručna predavanja i prezentacije.

Izlaganje S. Petrov  odnosilo se na arhive i arhivsku građa u zakonima i podzakonskim aktima,  A.Ciganović je govorio o upravnim ugovorima u zaštiti kulturnih dobara kao javnih dobara, E.Vasić je predstavila „Studiju zaštite sela Gostuša“ nagrađenu Grand Prix nagradom Evropa Nostre za 2016. godinu, dok je S. Negovanović imala prezentaciju nove publikacije pod nazivom „Preporuke za stvaranje i upravljanje digitalnom fotodokumentacijom u institucijama zaštite kulturnog nasleđa Srbije“.

Redovnoj godišnjoj skupštini Društva konzervatora Srbije prisustvovali su i predstavnici naše podružnice i tom prilikom smo obišli i srednjevekovnu crkvu sv. Ahilija u Arilju – zadužbinu kralja Dragutina, Muzej na otvorenom Staro selo u Sirogojnu i rodnu kuću Dimitrija Tucovića u Gostilju.