РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ – СИРОГОЈНО 2016.
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20370
post-template-default,single,single-post,postid-20370,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ – СИРОГОЈНО 2016.

У Сирогојну је овог викенда одржана дводневна редовна годишња скупштина Друштва конзерватора Србије. У петак 10. јуна на дневном реду су биле скупштинске теме, док су другог дана била организована стручна предавања и презентације.

Излагање С. Петров  односило се на архиве и архивску грађа у законима и подзаконским актима,  А.Цигановић је говорио о управним уговорима у заштити културних добара као јавних добара, Е.Васић је представила „Студију заштите села Гостуша“ награђену Grand Prix наградом Европа Ностре за 2016. годину, док је С. Неговановић имала презентацију нове публикације под називом „Препоруке за стварање и управљање дигиталном фотодокументацијом у институцијама заштите културног наслеђа Србије“.

Редовној годишњој скупштини Друштва конзерватора Србије присуствовали су и представници наше подружнице и том приликом смо обишли и средњевековну цркву св. Ахилија у Ариљу – задужбину краља Драгутина, Музеј на отвореном Старо село у Сирогојну и родну кућу Димитрија Туцовића у Гостиљу.

13.6.2016.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.