РЕКОГНОСЦИРАЊЕ ОПШТИНЕ КУЧЕВО

Екипа Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево је од 14.05. до 21.06. 2013. године, у сарадњи са Општином Кучево, обавила рекогносцирање свих двадесет и шест насељених места на територији општине са циљем утврђивања стања непокретних културних добара и евиденције добара под претходном заштитом. Резултат овог рекогносцирања је студија под називом „Услови чувања, одржавања и коришћења споменичког наслеђа и утврђене мере заштите у оквиру граница Просторног плана општине Кучево“. Како је Просторни план општине Кучево усвојен 2011. године без студије о заштити непокретног културног наслеђа, Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево накнадно је израдио ову студију.