СТРУЧНА ПОСЕТА СЛОВЕНИЈИ И АУСТРИЈИ

У организацији Компаније Tondach и Секције архитеката Друштва конзерватора Србије, два стручњака Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево су од 15. до 18. октобра 2014. године у циљу стручног усавршавања обишла фабрику Tondach у Kрижевцима при Љутомеру у Словенији и фабрику Tondach у Gleinstattenu у Аустрији.

У стручној посети је било двадесетак конзерватора из целе Србије, који су срдачно дочекани од стране колега из заштите и домаћина фабрике Tondach. Програм је обухватао обилазак поменутих фабрика при чему су колеге из Tondacha демонстрирале своје производе као и свеобухватни процес саме производње истих. Домаћини су организовали и обилазак  историјских споменика у Птују и Грацу где су се водили разговори на тему њихових искустава на плану обнове културних споменика, као и предлога у области заштите у оквиру ЕУ.