„СВ.САВА МИРИ БРАЋУ“ У СРПСКОЈ ЦРКВЕНОЈ УМЕТНОСТИ XIX ВЕКА

У оквиру двадесет осмих Светосавских свечаности биће одржано предавање под називом Представе „Свети Сава мири браћу“ у српској црквеној уметности XIX века др Ане Костић-Ђекић, асистента на Катедри за историју уметности Филозофског факултета у Београду.

Предавање ће се одржати у концертној дворани Центра за културу Смедерево у уторак 24. јануара 2017. године са почетком у 20 часова. Организатор овог програма је Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево, а покровитељ је Град Смедерево.