СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ И ВАНРЕДНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ДКС
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20257
post-template-default,single,single-post,postid-20257,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРУШТВА КОНЗЕРВАТОРА СРБИЈЕ И ВАНРЕДНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ДКС

У Народној библиотеци Србије у Београду је 22. фебруара 2019. године обележен Дан Друштва конзерватора Србије. Свечаности су поред великог броја чланова Друштва и запослених у служби заштите, присуствовали и представници Министарства културе и информисања Републике Србије и бројни гости.

Додељене су награде истакнутим члановима и то Велика награда за животно дело др Марини Нешковић, архитекти у Републичком заводу и Растку Чурчићу, вајару у Покрајниском заводу, као и Годишње награде архитекти Невени Дебљовић-Ристић и сликару конзерватору Милодарки Коцев, обе из Републичког завода. „Златна мистрија“ из Фонда професора Миће Димитријевића, додељена је архитекти Зорану Туцићу из Завода Града Београда, за реализацију пројекта рестаурације и санације Споменика захвалности Француској на Калемегдану.

У оквиру свечаности представљени су нови број „Гласника ДКС“ и публикација у издању ДКС-а „Крф и Видо“ аутора Оливере Кандић и Миладина Лукића, а затим је уследила видео презентација рада свих завода на заштити и презентацији непокретног културног наслеђа у 2018. години.

Након свечаног обележавања Дана ДКС одржана је и Ванредна изборна скупштина Друштва на којој су изабрани Катарина Максимов, архитекта из Покрајинског завода у Новом Саду за председника Друштва, за потпредседника Данијела Младеновић, архитекта из Завода у Краљеву и Слободан Радовановић, архитекта из Привредног друштва „КОТО“ за члана Председништва.

26.2.2019.                                                                                                                                                                                           В.М.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.