ТРИБИНА „СМЕДЕРЕВСКА ТВРЂАВА ОД ПРЕСТОНОГ ГРАДА ДО СВЕТСКЕ БАШТИНЕ“
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20225
post-template-default,single,single-post,postid-20225,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ТРИБИНА „СМЕДЕРЕВСКА ТВРЂАВА ОД ПРЕСТОНОГ ГРАДА ДО СВЕТСКЕ БАШТИНЕ“

У Концертној дворани Центра за културу Смедерево у уторак 25. фебруара 2020. године са почетком у 19 часова биће одржана трибина Смедревска тврђава од престоног града до светске баштине у организацији Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево и Центра за културу Смедерево.

Повод за организовање трибине су актуелна археолошка истраживања Смедеревске тврђаве у зони Варошке капије 1 и потреба да се сагледају вредности Смедеревске тврђаве, стање и перспективе нашег односа према њој.

Смедеревска тврђава представља најзначајнију одредницу града Смедерева у просторном, историјском, вредносном, симболичком и идентитетском погледу. Насупрот овим одредницама, време у коме живимо наметнуло је однос према културном наслеђу као претежно привредно – туристичко – маркетиншком потенцијалу. Како пронаћи прави пут и меру вредновања, односа, обнове и коришћења Смедеревске тврђаве нека су од питања о којима ће бити речи на трибини.

Говори:

Дејан Радовановић, археолог и в.д. директора Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево

Водитељ програма:

Марко Цветковић, уредник научно-образовног програма Центра за културу Смедерево

Видео снимак трибине одржане 25. фебруара 2020. године можете погледати на линку: https://www.youtube.com/watch?v=904nNwnzkrU

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.