ВИШЕ ОД НАСЛЕЂА

ВИШЕ ОД НАСЛЕЂА

Формат: 25 cm

Број страна: 238 страна

Писмо: ћирилица

Повез: мек, броширан

„Ово издање је у мањој мери посвећено науци и техникама очувања културног наслеђа, а далеко више значењу наслеђа и доприносу који оно може да пружи развоју европског друштва. Публикација се темељи на принципима Савета Европе (…) и садржи читав низ чланака који наслеђе разматрају у светлу изазова с којима се сви суочавамо. Посебна пажња посвећена је начину на који Оквирна конвенција Савета Европе може да унесе свежину и унапреди приступ значају културног наслеђа за наше друштво.“

Поред бројних ауторских радова еминентних европских стручњака, књига доноси и текст Фаро конвенције која је усвојена 2005. године под називом Оквирна конвенција Савета Европе о вредности културног наслеђа за друштво, чији је Република Србија потписник од септембра 2007. године. Ратификовање ове конвенције био је предуслов за доношење Закона о примени Оквирне конвенције из Фара 2010. године.