ЗАВРШЕНА ЈЕ РАДИОНИЦА О ИНДУСТРИЈСКОМ НАСЛЕЂУ У СМЕДЕРЕВУ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20469
post-template-default,single,single-post,postid-20469,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ЗАВРШЕНА ЈЕ РАДИОНИЦА О ИНДУСТРИЈСКОМ НАСЛЕЂУ У СМЕДЕРЕВУ

Конзерваторска радионица у организацији Друштва конзерватора Србије и Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево под називом „Индустријско и техничко наслеђе Србије“ одржана је у Смедереву од 2. до 5. октобра 2014. године. У раду радионице учествовало је двадесетак конзерватора из целе Србије и поред практичног рада који је обухватио техничко, фото и 3D снимање објеката Старе железаре у Смедереву, пописане су и фотографисане машине и постројења, израђена је прва верзија Обрасца за евидентирање објеката индустријског и техничког наслеђа и припремљен материјал за израду „Правилника о садржају и начину вођења документације из области индустријског и техничког наслеђа“. Овом приликом договорена је и стратегија заштите индустријског наслеђа Смедерева, које поред Старе железаре обухвата Виноградарски подрум, Силос, Монопол дувана и Монопол соли.

Поред радног дела и обиласка Смедерева, учесници радионице су посетили и Бајлонијев млин у Малом Црнићу, веома значајан објекат индустријског наслеђа Браничева.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.