ЗАВРШЕНА ЈЕ САНАЦИЈА СТЕПЕНИШТА ЛЕТЊИКОВЦА ОБРЕНОВИЋА НА ПЛАВИНЦУ КОД СМЕДЕРЕВА

Управа за заједничке послове републичких органа, као орган који обавља послове одржавања и прописује начин коришћења непокретности за репрезентативне потребе Републике Србије, завршила је санацију каменог степеништа Летњиковца Обреновића на Плавинцу код Смедерева. Радове је у периоду децембар 2016. године – мај 2017. године изводила фирма „Шелмонт“ д.о.о. Београд.

Према Уредби о непокретностима за репрезентативне потребе РС, Летњиковац Обреновића на Плавинцу код Смедерева једна је од укупно седам репрезентативних зграда које се користе за потребе државних органа, функционера и лица која представљају Републику Србију.

Наставак радова на санацији зграде летњиковца Управа за заједничке послове планирала је за другу половину текуће године.

В.М.