ЗАВРШЕНИ РЕСТАУРАТОРСКИ РАДОВИ НА КУЛТУРНИМ ДОБРИМА НА ДУНАВУ ПРИВУКЛИ СУ КОНЗЕРВАТОРЕ СРБИЈЕ И СЛОВЕНИЈЕ ДА ИХ ПОСЕТЕ
20247

У Великом Градишту је 28. и 29. маја 2019. године одржан стручни скуп коме су присуствовале колеге конзерватори из Републике Србије и Републике Словеније и том приликом су обишли најзначајније локалитете и споменике културе на територији Пожаревца, Великог Градишта и Голупца.

Браничевски округ је посетило више од шездесет конзерватора који су посетили Зграду начелства у Пожаревцу на којој је у току санација фасада под конзерваторским надзором Регионалног завода за заштиту споменика културе Смедерево, археолошко налазиште Виминацијум и тврђаве Рам и Голубац чија је обнова недавно завршена, а реализована је такође уз конзерваторски надзор републичког и смедеревског завода.

Покровитељи скупа биле су фирме Wienerberger и Rofix које су колегама конзерваторима представиле своје производне процесе и примену њихових материјала на заштићеним историјским грађевинама.