ЗАВРШЕНИ СУ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈА У РАКИНЦУ

У петак 6. јуна 2014. године пријемом радова завршена је санација Споменика палим херојима у ратовима 1912-1918. године у порти цркве Светог архангела Граврила у Ракинцу код Велике Плане.

Радови су извођени у периоду од 8. априла до 3. јуна 2014. године и обухватали су чишћење, санацију и заштиту споменика, као и израду потпорно-оградног зида, прилазне стазе и платоа око споменика. Непосредно окружење је додатно уређено и оплемењено цвећем и парковским мобилијаром.

Радови су финансирани средствима Министарства рада, запошљавања и социјалне политике Републике Србије, а на основу пројекта који је Регионални завод за заштиту споменика културе израдио 2013. године.