ЗАВРШЕНИ СУ РАДОВИ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈУ У ГОЛОБОКУ
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
zavod za zastitu spomenika kulture smederevo tvrdjava smederevo dunav tvrdjava golubac ram tvrdjava spomenici kulture
20421
post-template-default,single,single-post,postid-20421,single-format-standard,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

ЗАВРШЕНИ СУ РАДОВИ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈУ У ГОЛОБОКУ

Комисијским пријемом радова данас је завршена санација Споменика херојима из Голобока палим у ратовима 1912-1919. године и незнаним јунацима палим у одбрани Голобока 15. октобра 1915. године.

Радови су извођени у периоду од 16.5.2015. до 29. 6. 2015. године и обухватили су демонтажу и чишћење мермерних плоча са споменика, санацију оштећења, презиђивање језгра споменика, израду недостајућих елемената, облагање опсега гроба мерменим плочама и попуњавање ризлом, партерно уређење око споменика, израду прилазне стазе, као и опремање непосредног окружења урбаним мобилијаром.

Финансијска средства за санацију споменика обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије на основу пројекта санације Регионалног завода за заштиту споменика културе из 2014. године. Радове је изводила грађевинска радња „Hidro com“ из Смедерева.

7.7.2015.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.