Велика Плана
page-template-default,page,page-id-21032,bridge-core-2.4,translatepress-sr_RS,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Велика Плана

ВИЛА КЛЕФИШ (ЗГРАДА У УЛИЦИ МИЛОША ВЕЛИКОГ БР. 79) У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1997) Породична вила Тонија Клефиша, немачког индустријалца и једног од оснивача кланичне и месно прерађивачке индустрије ...

ЗГРАДА СТАРЕ КЛАНИЦЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1983) Стара кланица је део некадашњег комплекса привредно-индустријских објеката које су у Великој Плани у периоду ...

КУЋA БРВНAРA ДРAГОСЛAВA ПAШИЋA У МИЛОШЕВЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1998) Кућa Драгослава Пашића у Милошевцу се првобитно налазила на простору данашње црквене порте, одакле је ...

КУЋA ИЛИJE НИКОЛИЋA У ВEЛИКОМ ОРAШJУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1998) Кућа Илије Николића у Великом Орашју је подигнутa половином XIX вeкa као приземна зграда са ...

МАНАСТИР КОПОРИН – ЦРКВА СВЕТОГ СТЕФАНА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1951) Велики значај (1979) Југозападно од насеља Вeлика Плaна, повучен од пута за Смедеревску Паланку нaлaзи ...

МАНАСТИР ПОКАЈНИЦА

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1948) Изузетан значај (1979) Манастир Покајница налази се у Старом Селу, недалеко од Велике Плане. Црква ...

РАДОВАЊСКИ ЛУГ

ЗНАМЕНИТО МЕСТО (1971) Изузетан значај (1979) Недалеко од Велике Плане, у столетној шуми у атару села Радовање, налази ...

ЦРКВА БРВНАРА СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЛОЗОВИКУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1948) Црква брвнара у Лозовику подигнута је на иницијативу и заједничко залагање мештана Лозовика и Сараораца ...

ЦРКВА БРВНАРА, ШКОЛА И ГРОБЉЕ У КРЊЕВУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1948) Велики значај (1983) У делу села званом Дивостин, у шуми поред сеоског гробља, налази се ...

ЦРКВА РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МИЛОШЕВЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1988) Црква Рођења пресвете Богородице у Милошевцу подигнута је 1870. године. Ова година опречна је податку, ...

ЦРКВА СВЕTОГ ВАЗНЕСЕЊА У СТАРОМ СЕЛУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1986) Црква Светог Вазнесења у Старом Селу, некада Старом Аџибеговцу, подигнута је 1882/83. године. Изведена је ...

ЦРКВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВЕЛИКОМ ОРАШЈУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (2002) Црква Свете Петке у Великом Орашју подигнута је 1890. године на месту старије сакралне грађевине ...

ЦРКВА СВЕТИХ ПЕТРА И ПАВЛА У ЛОЗОВИКУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1988) Црква Светих Петра и Павла у Лозовику грађена је у периоду од 1890. до 1893/4 ...

ЦРКВА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У РАКИНЦУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (2002) Црква Светог архангела Гаврила у Ракинцу подигнута је 1875. године заслугом свешеника Милоша Илића. Црква ...

ЦРКВА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У НОВОМ СЕЛУ

СПОМЕНИК КУЛТУРЕ (1988) Црква Светог Георгија у Новом Селу подигнута је 1893. године. Изведена је у духу романтизма, ...